Czy warto zamawiać catering?

nie rodem z Kitchen Nighrmares to niestety brutalna prawda, również w Polskich lokalach. Właściciele restauracji często umywają ręce, a jakość jedzenia mówi sama za siebie. Niestety pod względami sanitarnymi też kolorowo nie je

Czy warto zamawiać catering? Nie zawsze chcemy przygotowywać jedzenie w domu, wtedy dobrze jest zamówić i mieć gotowanie z głowy. O cateringu i lokalach.

Istny koszmar jedzeniowy

Mrożone czy odgrzewane jedzenie rodem z Kitchen Nighrmares to niestety brutalna prawda, również w Polskich lokalach. Właściciele restauracji często umywają ręce, a jakość jedzenia mówi sama za siebie.

Niestety pod względami sanitarnymi też kolorowo nie jest, co można było zobaczyć w programie telewizyjnym, emitowanym w Polsce. Trzymanie nieugotowanego i surowego mięsa razem z gotowym, pleśń, grzyb i brud.

Oczywiście są to przypadki i nie należy przyjmować ich za regułę, ale warto zasięgnąć wiedzy i sprawdzić opinie lokalu zanim do niego pójdziemy.


Dobra knajpa, jak poznać

Dobra restauracja cechuje się tym, że w porze obiadowej zazwyczaj nie ma miejsc, jeżeli jest inaczej to coś tu nie gra. Na pierwszy rzut oka każda restauracja wygląda w porządku, ale to o jedzenie chodzi, a nie o wystrój.

Można szukać opinii na temat konkretnych lokali w internecie, jednak bywa, że i one są zakłamane. Polecający znajomi to dobre źródło informacji o danej knajpie, ale nie zawsze mamy ich aż tyli, aby byli w każdym lokalu w mieście. Czasami trzeba zaryzykować i sprawdzić to na własnej skórze.


Definicja cateringu

Catering, katering1 ? obsługa gastronomiczna przyjęć, imprez, bankietów i konferencji. Albo codzienne zapewnianie posiłków w szkołach, miejscach pracy etc. przygotowywanych poza obiektem klienta. Także do prywatnych mieszkań. Wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje, które wykonują we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) zamówione potrawy, serwowane później w lokalu klienta.

Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Catering